Wéér een plofkraak, nu op de Postjesweg

0
Whatsapp

112

Wéér een plofkraak, nu op de Postjesweg

19 juni 2019, 04.11 uur · Aangepast 19 juni 2019, 08.40 uur

Bij een geldautomaat op de Postjesweg in West is vannacht een plofkraak geweest. De straat is voorlopig afgezet.

De plofkraak vond rond 03.30 uur vannacht plaats. Buurtbewoners laten aan AT5 weten dat er een enorme knal te horen was. 'De hele buurt is wakker', zo meldt een bewoner van de Postjesweg. 'Ik voelde de schokgolf door mij heen gaan op de bank', zegt een ander.

'Holy shit. Dit was echt heel hard. Ik woon een kilometer verder en ik dacht dat er een vliegtuig naar beneden kwam', aldus een bewoner van de Jan Tooropstraat. 'Dit was echt niet normaal'.

Geen buit
De plofkraak is bij een geldautomaat naast een sigarenboer gepleegd, op de hoek van de Postjesweg en de Columbusstraat. Het lijkt erop dat de automaat uit het pand is geschoten. Het pand heeft zichtbaar veel schade opgelopen. Ook omliggende panden en zelfs winkels aan de andere kant van de straat zijn beschadigd. 

De politie heeft de straat ruim afgezet voor onderzoek. Daarbij is geconstateerd dat de automaat vermoedelijk met een explosief is geforceerd. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is ter plaatse geweest om eventueel aanwezige explosieven te verwijderen. Er is geen buit gemaakt. 

Rode scooter
De politie is nog op zoek naar getuigen. Zo zou er een na de plofkraak een rode scooter zonder kentekenplaat weggereden zijn in de richting van het Columbusplein. Op de scooter zaten twee personen. Een politiehelikopter en agenten hebben deze mensen gezocht, maar zonder resultaat.

Het is zeker niet de eerste keer dit jaar dat er een plofkraak wordt gedaan in de stad. Met name West en Nieuw-West worden vaak opgeschrikt door de harde knallen die bij plofkraken komen kijken. 

Lees ook: Alwéér plofkraak in Nieuw-West: zevende in twee maanden tijd

Whatsapp