Start van hoofdcontent

112

nl

Liveblog: Twintig jaar gevangenis en TBS geëist tegen Sjonny W.

19 juni 2019, 08.55 uur · Aangepast 19 juni 2019, 14.04 uur

Sjonny W. wordt verdacht van moord en verdwijning van Sabrina Oosterbeek en de moorden op de Mirela Mos en Monique Roossien. Vandaag is de tweede dag van de rechtszaak.

Gisteren ontkende W. iets te maken te hebben met de dood van de drie vrouwen. Tegenover de rechter zei hij meerdere malen dat hij zich de details over de avonden die hij met de vrouwen doorbracht niet kan herinneren. In het geval van Sabrina Oosterbeek was er de desbetreffende avond drugs in het spel. 

Lees ook: Zus Sabrina Oosterbeek over 'emotieloze' Sjonny W.: 'Hij zit daar gewoon heel rustig'

De tweede dag van de zaak begon om 9.00 uur. Het OM eiste 20 jaar cel en TBS met dwangverpleging tegen W. Vanmiddag volgt de verdediging van advocaat Pijnenburg. 

Lees ook: OM eist 20 jaar cel en TBS tegen Sjonny W. voor doodslag van drie vrouwen

'Wees zo stoer om het te bekennen'
Vanochtend konden nabestaanden spreken. 'Sinds ze verdwenen is, heb ik lopen zoeken. We hebben door slootjes lopen zoeken, ik kijk overal in het water. Soms als het water helder is, denk ik dat ik haar zie', zei de moeder van Sabrina Oosterbeek vanochtend in de rechtzaal.

'Ik vraag me af wat je met ons meisje hebt gedaan. Sinds ze verdwenen is, slaap ik niet meer', zo sprak ze rechtstreeks tegen Sjonny W. 'Zijn straf interesseert mij niet, ik wil gewoon mijn meisje terug. Ik ben bang dat zolang ik Sabrina niet heb kunnen begraven in een mooie witte kist, ik dit niet kan afsluiten'. 

Ook Linda Rossien, de zus van Monique, nam namens haar familie het woord. 'Wat ik vooral mis, is een lekkere knuffel van haar. Samen een kopje koffie drinken. Ik mis haar stem en ik mis haar om mij heen. Konden we de tijd maar overdoen, dan was alles anders geweest en was ze nooit naar Amsterdam gegaan', zegt ze. 'Het zou toch wat zijn als degene die jou dit heeft aangedaan, ook zo stoer was om het te bekennen', zo besloot ze. 

Volgens de rechter reageerde Sjonny W. erg emotioneel op de inspraak.

Onze verslaggever Tessa Neijland is in de rechtszaal aanwezig.