Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vluchtauto die gebruikt is na liquidatie Saban Berk vaker gesignaleerd in de buurt

19 juni 2019, 10.47 uur

De vluchtauto die maandagavond is gebruikt nadat Saban Berk werd doodgeschoten in Noord is vaker gesignaleerd in de buurt waar de vechtsporter trainingen gaf. Dit komt naar voren uit een buurtonderzoek van de politie.

'We hebben gisteravond een aantal mensen gesproken die menen de betreffende BMW eerder te hebben gezien', aldus een woordvoerder van politie.

Zilverkleurige BMW
Het gaat om een zilverkleurige BMW (station) met Belgisch kenteken die vermoedelijk dus wel vaker is gezien in de straten waar Saban Berk kwam. Berk had een sportschool aan de Schaafstraat in Noord. Die zaak moest hij sluiten, maar sinds een half jaar huurde hij 'een matje' bij sportschool The Big Lab op de Vlierweg waar hij vaak was. Nadat hij daar had gesport werd hij buiten, op de hoek van de Klaprozenweg en de Papaverweg, doodgeschoten.

Lees ook: Doodgeschoten man in Noord is sportschoolhouder Saban Berk

Mogelijk eerder geobserveerd
'Degene die in de auto zat heeft Saban Berk mogelijk eerder geobserveerd', aldus een politiewoordvoerder. Na de liquidatie werd de BMW op de Wibautstraat in Zaandam, volgens de politie is het zeer waarschijnlijk dat de auto is gebruikt door de schutter. De politie hoopt dan ook dat meer mensen die de auto maandagavond of mogelijk eerder hebben gezien zich melden: 'Dat zou zeer waardevolle informatie zijn'. 

Lees ook: Verbijstering over dood Saban Berk: 'Loopt de sportschool uit en 10 minuten later hoor je het nieuws'

Inter Visual studio / Sam de Joode