Politiek

Alle protesten ten spijt, terrassenplan de Pijp vastgesteld

19 juni 2019, 13.29 uur · Aangepast 19 juni 2019, 15.24 uur

Stadsdeel Zuid heeft ingestemd met een terrassenplan voor de Pijp. Hierin wordt duidelijk dat er niet meer, maar zeker ook niet minder terrassen op het Gerard Douplein komen.

Het plan lag al klaar, maar moest nog worden aangenomen door het Stadsdeel. In het terrassenplan wordt duidelijk dat op het Gerard Douplein en in de Gerard Doustraat, Daniël Stalpertstraat en Eerste van der Helststraat de terrasvergunningen worden 'bevroren'. De houdige houders houden daarbij hun vergunning en voor nieuwe vergunninghouders is voorlopig geen plek.

Dit plan was tegen het zere been van een aantal bewoners van het Gerard Douplein. Volgens hen is het nu al te druk op het plein. Zij wilden dat er minder terrassen zouden komen en startten een handtekeningenactie. 

Lees ook: Bewoners Gerard Douplein klaar met drukte: 'Moet ik dan in een hutje op de hei zitten?'

Maar voor die handtekeningen aan het stadsdeelbestuur konden worden aangeobden, was het plan al aangenomen. 'Ik wilde vanavond alles aanbieden, dat zal ik wel alsnog doen', zegt actievoerder Freddy Wissink. 'Maar ik baal als een stekker. Ik ben nu in staat alle terrassen weg te halen, bij wijze  van spreken.'

De strijdbijl wil hij echter nog niet begraven. 'Ik geef niet op, maar ik ben wel heel teleurgesteld. Ze hebben de oren laten hangen naar de ondernemers, niet naar de bewoners. We gaan jaren met ellende tegemoet, tot het een keer uit de hand loopt. Maar we blijven knokken.'