Start van hoofdcontent

112

nl

Politie vreest voor lot vermiste Frederik Pallessen (26)

19 juni 2019, 16.16 uur

De 26-jarige Frederik Pallessen uit Aalsmeer wordt al ruim vijf maanden vermist. De jongeman verdween op 15 januari en sindsdien ontbreekt ieder spoor. De politie houdt er rekening mee dat hij slachtoffer is geworden van een misdrijf.

De van oorsprong Deense Frederik was 25 toen hij begin dit jaar verdween. Hij woonde nog thuis en doorkruiste geregeld het land als koerier. Zijn ouders omschrijven hem als een ondernemende, lieve jongen. Een echte familieman.

Ze zagen hun zoon voor het laatst op maandagavond 14 januari. Die avond ging hij met zijn neefje naar een McDonalds. Toen hij thuiskwam, ging hij met hoofdpijn naar bed, waarop zijn ouders besloten hem de volgende ochtend lekker lang te laten slapen.

Schimmige zaken
De volgende dag probeerden ze contact te zoeken, maar hun zoon is onbereikbaar. Frederik blijkt spoorloos verdwenen. Wat zijn ouders niet weten, is dat Frederik waarschijnlijk betrokken is geraakt bij schimmige zaken. 

Fataal conflict
'We denken niet dat hij een hoofdrolspeler is geweest, maar dat hij klusjes opknapte voor anderen. Mogelijk verrichte hij hand -en spandiensten voor criminelen en we vrezen dat een conflict in dat milieu hem fataal is geworden', aldus politiewoordvoerder Marijke Stor in het AT5-programma Bureau 020.

Mobiele telefoon
De politie heeft de telefoon van Pallessen uitgelezen en is daardoor wel iets meer te weten gekomen. Op dinsdag 15 januari geeft zijn telefoon voor het eerst een signaal af om 11.26 uur in zijn woonplaats Aalsmeer. Omstreeks 11.50 uur lijkt Frederiks telefoon zich te verplaatsen richting Schiphol.

Wanneer zijn moeder hem om 12.51 uur probeert te bellen, is het toestel in Almere. Frederik neemt niet op. De telefoon blijft in diezelfde omgeving, het centrumgebied van Almere, dat grenst aan het Weerwater. Het laatste signaal dat daar wordt opgevangen is om 13.29 uur. En dan is het stil.

Tatoeages
De politie hoopt in contact te komen met mensen die Frederik op of na 15 januari nog hebben gezien of gesproken. Frederik (26) is tenger gebouwd en 1.80 meter lang. Hij heeft kort blond/rossig haar en blauwe ogen. Hij heeft opvallende tatoeages op zijn armen.

Beloning
De ouders van Frederik zijn zeer bezorgd. 'Als het zo zou zijn dat hij niet meer leeft, dan zou ik kapot gaan, omdat wij nooit goed vaarwel hebben kunnen zeggen', vertelt zijn moeder. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.