Start van hoofdcontent

Stad

nl

Extra overlast verwacht bij ombouw Amstelveenlijn

19 juni 2019, 18.20 uur

De gemeente Amstelveen houdt rekening met extra overlast tijdens de ombouw van de Amstelveenlijn in de zomervakantie. De aannemer heeft van de gemeente toestemming gekregen om bijna twee maanden lang zeven dagen per week in de avonduren en soms ook 's nachts te werken.

In de periode van 8 juli tot en met 30 augustus mag er de hele week, ook in de weekenden, tot 23.00 uur worden gewerkt. Ook 's nachts mag het werk enkele keren doorgaan. De gemeente gaat meten of de geluidsoverlast binnen de perken van de ontheffing blijft.

Lees ook: Amstelveenlijn twee jaar op de schop: dit gaat er gebeuren

Lijn 5 rijdt in die periode niet naar Amstelveen. 'We hebben bewust voor deze aanpak gekozen om sneller klaar te zijn', zegt de Amstelveense wethouder Rob Ellermeijer. 'Er wordt in korte tijd veel werk verricht. Hierdoor wordt het buiten gebruik nemen van de tram tot een minimum beperkt, evenals de totale duur van de verkeers- en geluidsoverlast. Door een intensieve uitvoering van het werk tijdens zomervakantie, is de overlast kort, maar hevig.'

Geluidsmetingen
Op verschillende punten worden gedurende de werkzaamheden geluidsmetingen verricht. 'Als blijkt dat de geluidsnormen worden overschreden, dan moeten er passende maatregelen worden getroffen om de hinder weg te nemen', zegt Ellermeijer. 'We bekijken het van geval tot geval.'

Lees ook: Tram 5 overvol door verdwenen Amstelveenlijn: 'Waardeloos'

Tijdens vijf weekenden afgelopen voorjaar heeft de aannemer ook in de avond en nacht gewerkt aan de Amstelveenlijn. Het aantal klachten in deze periode is volgende de gemeente 'relatief beperkt' geweest.