Politiek

Gemeente trekt 2,5 ton uit voor sportcentrum voor jongeren met beperking

20 juni 2019, 15.51 uur

Whatsapp

De gemeente gaat het Friendship Sports Centre in Noord ondersteunen met 250.000 euro per jaar. Het sportcentrum biedt kinderen en jongeren met een beperking een plek om een sport te beoefenen.

'Het Friendship Sports Centre is voor Amsterdam van onschatbare waarde. Daarom hebben we besloten om tegemoet te komen aan hun verzoek voor een financiële bijdrage zodat jongeren met een beperking daar kunnen blijven duiken, kickboksen en rolstoelbasketballen', zegt verantwoordelijk wethouder Simone Kukenheim (Sport).

De sportclub Only Friends maakt het meest gebruik van het sportcomplex. Bij de club kunnen jongeren en kinderen met een beperking 25 verschillende sporten beoefenen en heeft bijna achthonderd leden. Sporters kunnen bij het centrum gebruik maken van een zwembad, sporthal, voetbalveld en een atletiekbaan. 

Lees ook: Warm pleidooi Van der Laan voor 'onbekende parel Friendship Sports Centre'

Ruim twee jaar geleden nog deed wijlen burgemeester Eberhard van der Laan een warm pleidooi om het Friendship Sports Centre vooral te steunen. 'Het zou fijn zijn als het bedrijfsleven nu nog meer het centrum zou omarmen. Het is een onbekende parel maar als je het ziet, ben je veroverd. Steun dit misschien wel mooiste sportcentrum van de wereld voor degene die het het hardst nodig hebben', zei Van der Laan destijds in de TROS TV Show.

Lees ook: Benefietavond moet sportvereniging Only Friends redden van ondergang

Eind 2017 eindigde de steun van het Ronald McDonalds Kinderfonds aan het sportcentrum. Sindsdien is voor het voor de organisatie lastig om rond te komen. Daarom zegt Etienne Spee, algemeen directeur van het Friendship Sports Centre, ook 'zeer dankbaar' te zijn met de subsidie. 

Whatsapp