Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

Oud-gemeentesecretaris Van Gils weigert hoge ontslagvergoeding terug te betalen

21 juni 2019, 09.45 uur

Voormalig gemeentesecretaris Arjan van Gils is niet van plan om zijn ontslagvergoeding van 75.000 euro terug te betalen. Volgens van Gils ligt de fout namelijk bij de gemeente Amsterdam.

Dat zegt hij in Het Parool. Volgens van Gils zou hij na zijn vertrek nog twaalf uur per week advieswerk gaan doen voor de gemeente, maar daar kwam weinig van terecht. Hij zou steeds minder opdrachten hebben gekregen, zelfs nadat hij hierover vragen had gesteld aan het gemeentebestuur. 

'Alles volgens de regels'
Van Gils weigert dan ook om de 75.000 euro terug te betalen. Volgens zijn voorlichter heeft hij niets fout gedaan. 'Hij heeft zijn vaste contract opgegeven. Als Van Gils in dienst was gebleven, was de gemeente veel meer kwijt. Alles is geheel volgens de regels gegaan', aldus de woordvoerder tegenover de krant. 

De ontslagvergoeding van Van Gils heeft voor veel onrust gezorgd binnen de Amsterdamse politiek. Woensdagavond kreeg wethouder Touria Meliani het zwaar te verduren tijdens een debat over de kwestie. Volgens de oppositie zou zij onduidelijk zijn geweest en zou ze onvolledige informatie hebben verschaft.