Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Diemense wethouder Nuijens had 'vermoedelijk' GHB en twee zakjes wiet bij zich

21 juni 2019, 10.39 uur · Aangepast 21 juni 2019, 12.39 uur · Foto: AT5

De Diemense wethouder Jorrit Nuijens, die gistermiddag is aangehouden voor de Stopera na een melding van overlast, had een flesje met vermoedelijk GHB op zak. Ook had hij twee zakjes wiet bij zich.

De politie meldt dat vanochtend over de 39-jarige man die gistermiddag werd aangehouden op Waterlooplein. De middelen zijn inbeslaggenomen. De politie doet nooit expliciet uitspraken over de identiteit van aangehoude personen, maar de man in kwestie is de Diemense wethouder Jorrit Nuijens.

Of wethouder Nuijens ook drugs gebruikt had op het moment van aanhouding, is nog niet bekend. Na vragen van AT5 aan de politie, werd eerst gemeld dat ze bij aanhouding niet testen op GHB. Later meldde een woordvoerder dat er een bloedtest is afgenomen bij Nuijens, maar dat de resultaten daarvan nog niet bekend zijn. 

Spugen
Nuijens is inmiddels weer vrij. Hij werd vannacht om 00.11 uur heengezonden. Er is aangifte van belediging tegen hem gedaan door twee agenten. Hij zou namelijk naar de politie gespuugd hebben. 

Lees ook: Diemense wethouder Jorrit Nuijens spuugt agent in gezicht na aanhouding

Glas stuk
De politie meldt dat aanhouding plaatsvond naar aanleiding van een melding dat een man zich schreeuwend op een terras ophield. In een horecagelegenheid gooide hij een glas stuk. Toen de agenten ter plaatse kwamen, troffen zij Nuijens aan en spraken hem aan op zijn gedrag. De man werd verzocht om te vertrekken, maar dat deed hij niet.

Jorrit Nuijens is GroenLinks-wethouder in Diemen en voormalig gemeenteraadslid in Amsterdam. Nuijens is in Diemen eveneens de eerste locoburgemeester. 

Diemen
De gemeente Diemen onthoudt zich op dit moment nog van een reactie. Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat ze eerst 'alle feiten op een rij willen krijgen'.