112

NL
V

Volgende week stille tocht voor Rinia Chitanie in Buitenveldert

23 juni 2019, 14.19 uur · Aangepast 23 juni 2019, 14.39 uur

Volgende week zondag 30 juni wordt er in Buitenveldert een stille tocht gehouden voor Rinia Chitanie. De vrouw overleed twee weken geleden aan de verwondingen die zij opliep bij een mishandeling op eerste paasdag.

Lees ook: Halsema over fatale mishandeling Buitenveldert: 'Geen enkele behoefte om iets achter te houden'

Bewoners van de Geervliet hoorden op zondagavond 21 april rond 21.30 uur veel geschreeuw. Toen ze gingen kijken wat er aan de hand was, troffen ze Chitanie aan in een plas bloed. Direct werden de hulpdiensten ingeschakeld. De vrouw werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

Verkracht
Het slachtoffer was zo zwaar mishandeld, dat haar familie haar niet meer herkende. Al snel kon in de omgeving een 20-jarige man worden aangehouden. Hij heeft bekend dat hij mevrouw Chitanie zwaar heeft mishandeld. Ook heeft hij gezegd dat hij seksueel contact met haar heeft gehad. Het onderzoek naar een zedenmisdrijf loopt nog. Ongeveer twee maanden na de mishandeling overleed Rinia in het ziekenhuis.

Lees ook: Vrouw (68) die in Buitenveldert mishandeld werd overleden

De dood van de vrouw heeft, mede omdat bleek dat de verdachte een statushouder is, voor flink wat onrust gezorgd in de wijk. 'Wij roepen u op om, uit eerbied voor Rinia, mee te lopen met de stille tocht en een stil protest te laten zien', schrijven de organisatoren van de stille tocht.

Bloemen
De stille tocht begint om 19:00 uur bij het Huis van de Wijk Buitenveldert aan de Arent Janszoon Ernststraat en zal via Rhijnestein, De Geervliet weer op de plek van vertrek eindigen. Bloemen kunnen tijdens de stille tocht op de plek van de fatale mishandeling worden gelegd.