Stad

Uitslag eindexamens Calvijn College eindelijk binnen: een derde nog niet geslaagd

24 juni 2019, 16.09 uur · Aangepast 24 juni 2019, 16.50 uur · Foto: Google Maps

Whatsapp

Een derde van de leerlingen van het Calvijn College is niet geslaagd voor de eindexamens. De resultaten zijn zojuist bekendgemaakt door de school. Door een administratieve fout moesten 77 leerlingen bijna twee weken langer wachten op de uitslagen.

De leerlingen moesten flink langer wachten doordat een aantal verplichte toetsen niet was gemaakt. Andere toetsen waren niet ingevoerd. Dat is inmiddels verholpen en de gemiste toetsen zijn ook ingehaald. 

Vanmiddag zijn de leerlingen door de school op de hoogte gebracht van de uitslagen. Vijftig leerlingen zijn geslaagd, 26 leerlingen moeten een herkansing doen. Een leerling heeft zich teruggetrokken van het examen.

Lees ook: Calvijn College maakte administratieve fout bij toets; uitslag examen nog onduidelijk

Gesprek
Alle leerlingen zijn op school uitgenodigd om hun persoonlijke situatie te bespreken. Met de leerlingen wordt doorgenomen welke vakken ze kunnen gaan herkansen en wanneer deze herkansingen plaatsvinden. Om de leerlingen te ondersteunen heeft de school extra lesdagen en examentrainingen ingepland.

De herkansingen vinden tot en met maandagochtend 1 juli aanstaande plaats. Maandagmiddag 1 juli horen de 26 examenkandidaten of ze alsnog geslaagd zijn. Dinsdagavond 2 juli volgt de diploma-uitreiking.

Lees ook: Bestuurder Calvijn College over fouten: 'Hoe kan dit, die vraag heb ik mezelf vaak gesteld'

Blij
Sonriza is een van de leerlingen die vandaag hoorde dat ze is geslaagd. Ze is hartstikke blij, laat ze aan AT5 weten. 'Ik ben niet meer gefrustreerd nu ik de uitslag heb. Op de groepsapp met klasgenoten ging het helemaal los met felicitaties. Sommigen schreeuwden van blijdschap, was op voicememo's te horen.'

Whatsapp