Stad

Calvijn College hard aan de bak: 'Alle herkansingen moeten maandag binnen zijn'

24 juni 2019, 16.49 uur · Aangepast 24 juni 2019, 17.14 uur

Whatsapp

Het wordt aanpoten voor zowel de leerlingen als de docenten van het Calvijn College. Want wie nog niet geslaagd is, moet al op korte termijn herkansen. Het is de bedoeling dat de uitslagen van de herexamens voor de diploma-uitreiking op 2 juli bekend zijn.

Nadat zij bijna twee weken langer op de uitslag moesten wachten, kregen 26 leerlingen zojuist het slechte nieuws te verwerken dat ze nog niet geslaagd zijn. Een behoorlijk aantal, toch wil de woordvoerder van het Calvijn College nog geen conclusies trekken. 'Dat doen we pas na de herkansingen. We gaan er nu neutraal in: iedereen krijgt nog een kans.'

Herkansen
De leerlingen gaan nu snel in gesprek met hun mentor over welke examens ze het beste kunnen herkansen. Ze mogen maximaal twee schoolexamens opnieuw maken. Dat gebeurt al op donderdag.

Lees ook: Uitslag eindexamens Calvijn College eindelijk binnen: een derde nog niet geslaagd

Daarnaast krijgen ze de mogelijkheid om twee centrale examens te herkansen. Een daarvan is een centraal schriftelijk en praktisch examen (cspe), welke op het gebied van Zorg & Welzijn of Economie & Ondernemen worden afgenomen. Deze examens vinden op maandag 1 juli plaats. 

'Daar omheen zal er veel geoefend worden, zodat de leerlingen zich goed kunnen voorbereiden', vertelt de woordvoerder. 'Dat gebeurt ook in het weekend. We zetten alles op alles, zodat ze toch kunnen slagen.'

Opleiding
Al een dag na de laatste herkansingen moet de uitslag binnen zijn, want op 2 juli vindt de diploma-uitreiking al plaats. Wie dan slaagt, zou op 1 september alsnog gewoon aan een opleiding kunnen beginnen. 

Lees ook: Leerling Calvijn College: 'Ik wilde champagne, maar het werd Spa Rood'

'We hebben contact gehad met mbo-scholen en het is geen probleem als leerlingen alsnog in september willen beginnen. Daar hoeven ze zich niet druk om te gaan maken', aldus de woordvoerder. 

Whatsapp