Start van hoofdcontent

Stad

nl

UvA-studente Sumanta Bansi al sinds begin vorig jaar vermist

26 juni 2019, 13.31 uur · Aangepast 26 juni 2019, 13.51 uur · Foto: Opsporing Verzocht

UvA-studente Sumanta Bansi (23) is al sinds begin vorig jaar vermist. In de hoop haar alsnog te vinden, looft de Hoofdofficier van Justitie in Noord-Holland een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip.

Dat is bekendgemaakt tijdens Opsporing Verzocht.

Bansi groeit op in Suriname en verhuist in 2016 voor haar studie naar Nederland. Daar kan ze in eerste instantie terecht bij haar tante in Amsterdam, maar na een tijdje moet ze op zoek naar een ander onderkomen. 

Uiteindelijk vindt ze onderdak bij een bevriend echtpaar in Hoorn. Een jaar later blijkt ze zwanger te zijn, wat voor behoorlijke spanning zorgt in haar omgeving. Bansi besluit daarom de zwangerschap te beëindigen, maar enkele maanden later is ze opnieuw in verwachting. Dit keer is ze vastberaden om het kind te houden.

Verdwijning
Dan verdwijnt Bansi plotseling op 18 februari 2018. Ze reageert niet meer op appjes en verschijnt niet meer op haar werk tandartsenpraktijk Astina Dental of op de universiteit. Ook bij de hindoetempel in Zuidoost die ze vaak bezocht, is de studente niet meer gezien. 

Er zijn geen aanwijzingen dat Bansi naar het buitenland is vertrokken. Daarnaast lijkt zelfmoord onwaarschijnlijk, omdat ze juist blij zou zijn met de zwangerschap.

Uit onderzoek blijkt haar telefoon het laatst gebruikt te zijn om 21.45 uur op 18 februari 2018. Sindsdien heeft ze haar OV-kaart en bankpas ook niet meer gebruikt. 

Bos
De politie is op zoek naar getuigen en wil met zoveel mogelijk mensen spreken die haar hebben gekend. Mocht de studente niet meer leven, dan moet haar lichaam ergens te vinden zijn. In het verleden zijn er vaker lichamen gevonden in het Robbenoordbos bij Wieringerwerf. Daarom heeft de politie daar opnieuw gezocht, maar zonder resultaat.

Wandelaars en andere bezoekers van het bos worden opgeroepen om zich te melden als zij daar iets opvallends hebben gezien.