Start van hoofdcontent

Stad

nl

Café Saarein op z'n kop na winst Oranje Leeuwinnen: 'Met heel veel poesjes hier een kat in het bakkie'

4 juli 2019, 06.55 uur

Bij Café Saarein aan de Elandsstraat was het gisteravond een groot feest nadat de Oranje Leeuwinnen de WK-finale behaalden. In Lyon schreef het Nederlands vrouwenelftal historie door in de halve finale met 1 - 0 te winnen van Zweden.

De spanning was het hele duel om te snijden: de wedstrijd bleek na 90 minuten doelpuntloos. In de slotfase kwamen er kansen over en weer, maar de verlossing kwam in de verlenging toen middenvelder Jackie Groenen in de 99e minuut de bal wist binnen te schieten.

'Heerlijk! Wat een mooie goal man!', zegt een van de aanwezige vrouwen bij café Saarein opgetogen. 'Het was zo'n vet doelpunt! Niemand had 'em kunnen houden', aldus een ander. 'Ik had het voorspeld; 1 - 0 in de verlenging. Het was gewoon gelijk op.'

Lees ook: D66 wil Oranjeleeuwinnen huldigen in Amsterdam

Finaleplek
Met de winst op zak stomen de Leeuwinnen door naar de finale tegen de regerend wereldkampioen Verenigde Staten. Voor de Nederlandse vrouwen wordt het zondag de eerste finaleplek.

'We gaan niet naar Lyon, want het is al uitverkocht. Maar we kijken het gewoon weer lekker hier', aldus een van de vrouwen bij Saarein. 'Dit voelde als alleen maar winnen. Met heel veel poesjes hier was het een kat in het bakkie.'