Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eiergooiers op heterdaad betrapt in Noord

4 juli 2019, 14.58 uur · Aangepast 4 juli 2019, 15.23 uur · Foto: Sarah Redmond

In Noord worden bewoners regelmatig bekogeld met eieren door jongeren. Twee vrouwen van 18 en 19 jaar zijn onlangs op heterdaad betrapt door de politie.

Ze hadden een halfgevulde grote eierdoos in hun handen. Bovendien hadden ze vermoedelijk net een nieuw slachtoffer gemaakt: een vrouw meldde zich bij de politie omdat ze zojuist was bekogeld. Hierdoor heeft ze een kneuzing aan haar gezicht opgelopen. 

De politie zag voldoende reden om de twee eiergooiers aan te houden. Ze zitten vast op verdenking van mishandeling en openlijke geweldpleging. 

Medeplichtig
De kans is groot dat de twee vrouwen niet alleen opereerden. Omwonenden spreken van vier jongeren die de buurt terroriseren door het gooien van eieren. 

Lees ook: Groep kinderen bekogelt GVB-bus met eieren in Nieuw-West

Ook op het moment dat de vrouwen betrapt werden, waren er twee andere jongeren bij. Toch was er nog onvoldoende bewijs dat zij medeplichtig zijn. Daarom heeft de politie voorlopig alleen hun gegevens genoteerd. 

Meldpunt
De eiergooiers worden in de tussentijd wel degelijk in de gaten gehouden. Zo is een van de slachtoffers een meldpunt gestart. Wie bekogeld is, kan daar informatie over het incident achterlaten. 'Hiermee kunnen we hopelijk met camerabeelden de groep opsporen en details doorgeven aan de politie.'