Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Van woordvoerder harde kern Ajax naar de ChristenUnie: 'Het levert weleens gelach op'

9 juli 2019, 21.30 uur · Aangepast 10 juli 2019, 10.25 uur

Als je denkt aan de harde kern van Ajax, denk je niet meteen aan de ChristenUnie. Maar die combinatie is voor Sander Huisman doodnormaal. De oud-woordvoerder de AFCA, de harde kern van Ajax, wordt morgen geïnstalleerd als duo-raadslid in Amsterdam.

Huisman was zeven jaar AFCA-woordvoerder waarvoor hij ook de belangen van de meest fanatieke supporters moest verdedigen. Balanceren, zo noemt hij dat. De campagne voor het oude logo kon nog op sympathie rekenen, het vuurwerk tijdens de bekerfinale met Zwolle niet. Eind vorig jaar stopte hij. 

Gelach
Hij is er altijd eerlijk voor uitgekomen dat hij christen is. 'Het leverde weleens gelach op', zegt Huisman. 'Maar ik kom ook best wat christelijke mensen tegen hoor. Er staan veel Molukkers met een christelijke achtergrond op de F-Side. Het zijn onderwerpen waar je het over hebt als je toch lang onderweg bent naar een verre wedstrijd ergens in Europa.'

Lees ook: Woordvoerder Ajax-supporters gaat na zeven jaar voor ChristenUnie werken

Hoewel hij nu geen woordvoerder meer is, volgt hij Ajax nog op de voet. Hij gaat nog steeds naar alle thuis- en uitwedstrijden. En dat valt prima te combineren met zijn duo-raadslidmaatschap, denkt hij. Problemen in de zorg, jeugdzorg, kades die op instorten staan; hij staat te popelen om aan de slag te gaan.

Spel
'Bij Ajax was het ook veel politiek. Dat is denk ik ook de reden waarom ik gevraagd ben om dit te doen. Omdat ik het spel een beetje ken.'