112

Slachtoffer ongeluk Groenburgwal is 18-jarige Française

11 juli 2019, 10.57 uur · Aangepast 11 juli 2019, 11.59 uur · Foto: Foto via AT5-Whatsapp (0651190938)

Whatsapp

Nadat een auto gistermiddag te water raakte bij de Groenburgwal, moest een van de inzittenden gereanimeerd worden. Het gaat om een 18-jarige vrouw uit Frankrijk, vertelt de politie nu.

De medische toestand van het slachtoffer is onbekend, wel kan de politie vertellen dat ze nog in leven is. Haar familie komt haar vandaag bezoeken in het ziekenhuis. 

Lees ook: Auto te water Groenburgwal: inzittende gereanimeerd, bestuurder ervandoor

Alle inzittenden van de te water geraakte auto komen uit Frankrijk. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend.

20 minuten
Een van de inzittenden is gisteren door schilders uit de auto geholpen. Twee anderen wisten zichzelf te redden. 'Maar het meisje bleef in de auto, volgens mij wel 20 minuten', vertelde een getuige gisteren.

AT5

Uiteindelijk is het gelukt om haar ook uit het voertuig te krijgen. Meerdere hulpdiensten waren ter plaatse om haar bij te staan, ook is er een traumateam ingezet.

Bestuurder
De bestuurder zat na het incident bij te komen op de kade, maar ging er even later plotseling vandoor. De politie is nog steeds naar hem op zoek. Het gaat om een man met kort zwart haar en een Lacoste-shirt, zo staat in een melding op Burgernet.

Whatsapp