Whatsapp

Misdaad

Man neemt op Bijlmerplein geld op met bankpas van Brabantse vrouw

14 juli 2019, 13.00 uur · Aangepast 14 juli 2019, 21.43 uur

De politie geeft een foto vrij van een man die afgelopen 10 januari op het Bijlmerplein geld heeft opgenomen met een bankpas die door middel van bankpasfraude is verkregen. Het slachtoffer van de fraude is een Brabantse vrouw.

De vrouw krijgt begin dit jaar een vals mailtje van haar zogenaamde bank. Daarin staat dat haar bankpas moet worden vervangen. Volgens het bericht moet zij een paar simpele stappen doorlopen in ruil voor een nieuwe, gratis bankpas. Volgens de mail moet zij haar pas opsturen en zonder aarzeling volgt zij dit advies op. Dit zorgt ervoor dat iemand vervolgens met haar bankpas aan de haal kan gaan. Begin januari wordt er dan ook met haar pas geld opgenomen aan het Bijlmerplein.

Melding bij bank
Bij onbetrouwbare en vreemde berichten is het handig om hier melding van te doen bij je desbetreffende bank. "Banken vragen nooit om pincodes, of autorisatie gegevens. Die zijn geheim en voor jou alleen. Banken zouden dit nooit doen, dus trap er niet in', waarschuwt Rob van der Veen politiewoordvoerder in het AT5-programma Bureau 020.

Op de foto's die de politie naar buiten brengt is de verdachte goed te zien. De man heeft een donker getinte huidskleur en wordt tussen de 20 en 25 jaar geschat. De politie hoopt in contact te kunnen komen met mensen die meer informatie hebben over de zaak of over de verdachte.

Whatsapp