Stad

Marqt gaat grote vestigingen sluiten

15 juli 2019, 14.23 uur · Aangepast 15 juli 2019, 14.58 uur · Foto: AT5

Whatsapp

Supermarktketen Marqt gaat alleen nog inzetten op kleine winkels. Bestaande vestigingen die groter zijn dan 750 vierkante meter worden afgestoten of verhuurd aan een ander bedrijf. Zo wordt de winkel op het Rembrandtplein overgenomen door Albert Heijn.

In totaal zijn er al vijf nieuwe huurcontracten getekend, zo laat Marqt weten. Albert Heijn krijgt daarbij meerdere panden in zowel Amsterdam als Den Haag. Opvallend, aangezien Marqt in 2008 werd opgericht om een duurzaam alternatief te vormen voor de bestaande supermarkten. 

Sommige huurcontracten worden helemaal beëindigd, omdat de panden te groot zijn. Het gaat onder meer om de vestiging van Marqt aan de Utrechtsestraat (2048 m2). De keten gaat in dezelfde buurt op zoek naar een kleinere locatie en zet in op panden vanaf 350 m2. 

Geen winst
De afgelopen jaren had Marqt achttien vestigingen, waarvan er twaalf in Amsterdam gevestigd waren. Het lukte de supermarktketen niet om met deze winkels winst te behalen, schrijft Het Parool

Bovendien stapte de afgelopen maanden bijna de gehele raad van commissarissen op, inclusief oprichter Quirijn Bolle. Daarnaast vertrok topman Joost Leeflang, terwijl hij de nieuwe koers heeft ingezet. 

Whatsapp