Stad

Snel en onopvallend, maar deze zakkenroller werd toch gepakt door de politie

15 juli 2019, 19.09 uur · Aangepast 16 juli 2019, 06.37 uur · Foto: Politie Amsterdam, Team Openbaar Vervoer

Whatsapp

Het zakkenrollersteam van de politie heeft het er weer druk mee gehad. Vorige week werden zeker acht zakkenrollers aangehouden, van wie één een oude bekende van de politie was.

Op de Dam kreeg het zakkenrollersteam een drietal in het vizier. Twee mannen en een vrouw leken in eerste instantie op toeristen die verschillende cafés bezochten. Maar toen zij gingen betalen, bleek dat zij een truc uithaalden.

Truc
Er werd een briefje van vijftig euro getoond, maar wanneer de serveerster wisselgeld ging pakken, stopten ze het briefje weer stiekem terug in de eigen broekzak. De serveerster werd ondertussen afgeleid met honderden vragen. Twee van de zeven pogingen slaagden. Het trio kon alleen niet lang van de buit genieten, want na twee uur volgen sloeg de politie ze in de boeien. 

Enkele dagen later trok een groepje van vier de aandacht van het team. Zij liepen de halve stad door en hadden het vooral gemunt op Aziatische toeristen. In nog geen half uur tijd was het zakkenrollersteam getuige van twee geslaagde en drie gefaalde pogingen. Het viertal werd ingerekend. 

Modieus
Maar ook in de tram was het raak. Hier trof het team een oude bekende. Voorbereid op het slechte weer was hij wel, maar zijn poging om niet herkend te worden is gefaald. De hardleerse zakkenroller had een roze poncho tot over zijn hoofd getrokken. Niet alleen beschermd tegen de regen, maar ook tegen de politie, dacht hij.

Onder observatie van het team deed hij pogingen tot het rollen van drie verschillende toeristen in de tram. Ondanks zijn voorzorgsmaatregelen werd hij herkend en aangehouden. Achteraf konden de agenten en de verdachte wel lachen om zijn gefaalde vermomming. De politie postte een foto op Facebook van de 'meest modieuze zakkenroller'.  

Whatsapp