Misdaad

Doodgeschoten Saban Berk werd langere tijd geobserveerd

16 juli 2019, 14.30 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Whatsapp

De doodgeschoten sportschooleigenaar Saban Berk is naar alle waarschijnlijkheid niet het slachtoffer geworden van een persoonsverwisseling. De politie gaat ervan uit hij doelbewust werd doodgeschoten. Vanavond worden bewakingsbeelden in deze zaak getoond in Opsporing Verzocht.

Op de beelden is te zien dat Berk al langere tijd werd geobserveerd. 

Op 17 juni werd Berk in Noord doodgeschoten. Eerder hield de politie meerdere scenario's open. Zo bestond de mogelijkheid dat Berk werd aangezien voor een beruchte mensenhandelaar, met wie hij dezelfde initialen deelde. Ook hadden ze enkele uiterlijke overeenkomsten.

Lees ook: Verbijstering over dood Saban Berk: 'Loopt de sportschool uit en tien minuten later hoor je het nieuws'

De politie acht een persoonsverwisseling nu niet meer waarschijnlijk en denkt dat Berk doelbewust is doodgeschoten. Op de camerabeelden die vanavond worden uitgezonden zijn de vermoedelijke schutter en de auto die hij die dag gebruikte te zien.

Buurtonderzoek
Uit buurtonderzoek van de politie kwam eerder al naar voren dat de vluchtauto vaker werd gesignaleerd in de buurt waar Berk training gaf. Het gaat om een zilverkleurige BMW (station) met Belgisch kenteken. 

Lees ook: Vluchtauto die gebruikt is na liquidatie Saban Berk vaker gesignaleerd in de buurt

Berk had een sportschool aan de Schaafstraat in Noord. Die zaak moest hij sluiten, maar sinds een half jaar huurde hij 'een matje' bij sportschool The Big Lab op de Vlierweg waar hij vaak was. Nadat hij daar had gesport werd hij buiten, op de hoek van de Klaprozenweg en de Papaverweg, doodgeschoten.

Opsporing Verzocht begint om 20.35 op NPO1.

Whatsapp