112

Amsterdammer van telefoon beroofd bij Marktplaatsdeal in Den Haag

17 juli 2019, 17.57 uur · Aangepast 17 juli 2019, 19.09 uur

Whatsapp

Een 31-jarige Amsterdammer is gisteren in Den Haag onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van een telefoon die hij via Marktplaats probeerde te verkopen.

De Amsterdammer had naar eigen zeggen op Marktplaats een advertentie gezien van iemand uit Den Haag die een telefoon zocht. Hij had nog zo'n telefoon thuis liggen en nam met de adverteerder contact op.

De koper wilde niet thuis afspreken, maar noemde de Guntersteinweg als locatie. Rond 16.20 uur ontmoetten de mannen elkaar in de auto van de Amsterdammer op de Guntersteinweg, ter hoogte van de Prinses Beatrixlaan.

Op het moment dat de Amsterdammer de telefoon pakt, krijgt hij naar eigen zeggen een wapen op hem gericht. Het slachtoffer geeft de telefoon af, waarna de man en een handlanger ook nog het schoudertasje van de Amsterdammer en de handtas van zijn vriendin stelen. Het tweetal gaat er in een nabij geparkeerd busje vandoor.

De politie is op zoek naar twee verdachten met een licht getinte huidskleur. Ze zijn beiden rond de 30 jaar oud en zo'n 1,70 meter lang. Een volledig signalement staat op de website van de politie. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Whatsapp