Stad

Te weinig brugwachters: mogelijk vertraging bij bruggen en sluizen

18 juli 2019, 10.40 uur · Foto: Wikimedia

Whatsapp

Ben je deze zomer van plan om vaak met je bootje, sloep of motorjacht te gaan toeren in, maar vooral rondom de stad? Dan bestaat er een goede kans dat je langer stil komt te liggen voor bruggen en sluizen. Er is namelijk een groot tekort aan brugwachters.

De Provincie Noord-Holland laat vanochtend weten dat deze zomer voorrang gegeven wordt aan de drukste vaarroutes en dat op andere routes de bedieningstijden van bruggen en sluizen mogelijk worden aangepast.

Wervingscampagne en aangepaste werktijden
Alles werd uit de kast getrokken om nieuwe brugwachters te vinden. Er kwam een wervingscampagne, aangepaste werktijden en ook is er gekeken naar pendelende brugwachters. Maar het bleek allemaal niet genoeg.

Lees ook: Berlagebrug vanaf 2021 niet meer 'met de hand' bediend: 'Ik ga het werk wel missen'

'Door personeelsgebrek is het de afgelopen maanden niet gelukt om alle bruggen en sluizen volgens afspraak te bedienen', schrijft de provincie op haar site. Varend verkeer moet ook de komende maanden rekening houden met vertragingen.

Kerkbrug en Willemsluizen
Het gaat met name om bruggen en sluizen rondom de stad, zoals de Kerkbrug en Jan Benninghbrug in Ouderkerk aan de Amstel en de Schipholdraaibrug in Amstelveen. Maar ook de Willemsluizen in Noord vallen onder de verantwoordelijkheid van de provincie.

Whatsapp