Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Gemeente sluit hotel in Zuid na explosie

18 juli 2019, 15.00 uur · Aangepast 18 juli 2019, 19.29 uur

Een hotel aan de Korte van Eeghenstraat is donderdagmiddag op last van de gemeente voor onbepaalde tijd gesloten. Begin deze maand ontplofte nabij het hotel een explosief.

Voor hotel Parkview werd in oktober vorig jaar ook al een granaat aangetroffen. Die granaat ontplofte niet, in tegenstelling tot het explosief dat begin deze maand in de straat werd geplaatst. 

De zware knal veroorzaakte flink wat schade in de straat. Enkele dagen na de explosie bracht het hotel zélf beelden naar buiten. Hieruit werd, volgens de advocaat van het hotel, duidelijk dat het hotel niet het doelwit was. 

Onveilig gevoel
Maar hier lijkt de gemeente dus anders over te denken. 'Ondanks dat nog verschillende scenario's in onderzoek zijn, houdt de recherche rekening met de mogelijkheid dat het explosief gericht was tegen Hotel Parkview', staat in een persbericht.

Bovendien heeft de explosie volgens de gemeente geleid tot onrust en een onveilig gevoel bij omwonenden. Daarom werd het hotel vandaag tot nader order gesloten. De gasten hebben het hotel inmiddels verlaten.

Granaat voor de deur, zaak niet zomaar dicht
Het plaatsen van granaten of het beschieten van panden is schering en inslag in Amsterdam. Burgemeester Halsema besloot vorig jaar om horecazaken die doelwit worden van dergelijke tactieken niet zonder meer dicht te timmeren. 'We proberen per keer te beoordelen of het gesloten moet worden of niet', aldus de burgemeester.