Start van hoofdcontent

Stad

nl

Airbnb-host verhuurt niet-bestaand appartement aan Colombiaanse toeristen

20 juli 2019, 16.03 uur · Aangepast 20 juli 2019, 20.28 uur

Op je Airbnb-adres aankomen in de stad, om er vervolgens achter te komen dat de woning helemaal niet bestaat. Het overkomt een Colombiaans gezin afgelopen week als ze aankomen op hun vakantieadres in de Kanaalstraat in West.

De foto's op de site zagen er goed uit en de recensies waren goed. Er leek dan ook niks aan de hand voor de familie, maar dat bleek anders te zijn. 'We dachten eerst dat we in de verkeerde straat stonden of bij het verkeerde nummer', zegt Alejandra Moncada.

Lees ook: Zeecontainers als illegaal hotel verhuurd via Airbnb: 'Heel brutaal'

Het valt de buren op dat de toeristen nogal verward door de straat lopen en ze schieten hen te hulp. Een van de buren belt de verhuurder, ene Natascha uit London. Die komt met een wel heel bijzonder bericht: het appartement zou 'overstroomd' zijn waardoor ze moest cancelen.  

Geld terug
De familie vindt het maar een raar verhaal en klaagt bij Airbnb. Van de verhuursite krijgen ze hun geld terug en ook een paar andere opties om te overnachten in de stad. 'Als ik niet iets doortastender was geweest, hadden ze ons maar vijtftig procent van de prijs willen terugbetalen', zegt Carolina Pabon.

Lees ook: 60 dagen verhuren via Airbnb nog steeds mogelijk ondanks nieuwe regels

De huurders voelen zich in de maling genomen en hopen dat Airbnb hard optreedt tegen dit soort hosts. Er bestaat een boete voor last-minute cancelen, maar of die aan deze host is uitgedeeld is onbekend. Airbnb laat aan AT5 weten de situatie te betreuren en zegt contact op te nemen met de host om te onderzoeken wat er mis is gegaan. 

De Colombiaanse familie laat weten ondanks het slechte begin van hun vakantie een leuke tijd te hebben gehad in Amsterdam.