Start van hoofdcontent

Cultuur

NL
V

EURO 2020 vaart mee in Canal Parade

22 juli 2019, 11.14 uur

Komend jaar worden er vier EK-wedstrijden gespeeld in de Johan Cruijff Arena. De organisatie van die 'Amsterdamse' wedstrijden vaart over twee weken mee in de Canal Parade met een EURO 2020 boot.

Hoe de boot er precies uit komt te zien is niet bekend, al zal het speelstad-logo van het EK ongetwijfeld een prominente plek aan boord krijgen.

Fans en voetballers
Ook aan boord zijn wethouder Simone Kukenheim (Sport), de sportjournalisten Barbara Barend en Hélène Hendriks en afgevaardigden van en Stichting Roze Voetbal Fanclubs. Ook staan er fans, vrijwilligers, voetballers en de mensen van de organisatie op de boot. Met de boot wil de organisatie uitdragen dat 'iedereen zich welkom en veilig voelt, en dat iedereen de vrijheid voelt om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt, ook tijdens het EK voetbal voor mannen volgend jaar.'

Lees ook: EK 2020: grote schermen in Olympisch Stadion en 'voetbaldorp' op Museumplein

Ter ere van het 60-jarige bestaan van de UEFA worden de wedstrijden van EURO 2020 in twaalf verschillende landen gespeeld. In de Arena worden drie groepswedstrijden en een achtste finale afgewerkt.

De Canal Parade wordt dit jaar gevaren op zaterdag 3 augustus en AT5 doet daar natuurlijk verslag van.

Lees ook: Pride-bezoekers met boot moeten voortaan vignet kopen voor Canal Parade