Stad

NL
V

Vergunning Blue Ivy ingetrokken, club mag niet meer open

27 juli 2019, 17.46 uur · Aangepast 27 juli 2019, 18.41 uur

De luxe club Blue Ivy aan de Amstelstraat, mag niet meer open. De gemeente heeft de exploitatievergunning van de urbanclub ingetrokken.

Per 25 juli mag de club daarom niet meer open. Opvallend, want de club zit er pas sinds februari van dit jaar. De precieze motivering achter het besluit, is nog onduidelijk. Een woordvoerder van de gemeente kon wel zeggen dat de het intrekken van de vergunning definitief is. 

De club zou dit weekend sowieso niet open zijn vanwege een zomerstop, schreven ze begin juli op Facebook

Lees ook: Man knutselt granaat op Club ABE, club looft 30.000 euro beloning uit

Club ABE
Voorheen huisde een andere luxe club in het pand: club ABE. Ook die club werd al eens door de gemeente gesloten, maar om andere redenen. Op 24 augustus 2017 werd er op klaarlichte dag een handgranaat aan de deur van de club geplakt.

Het ging toen om een gerichte actie naar de club, om welke reden burgemeester Van der Laan destijds besloot dat de club de deuren moest sluiten. Dat was voor onbepaalde tijd, maar eind 2017 mocht de club weer open gaan. 

Lees ook: Clubeigenaren hekelen sluitingsbeleid gemeente: 'Criminelen gaan dan wel ergens anders uit'

Agenten in burger
De uitbater van Blue Ivy zegt tegen AT5 dat zijn zaak dicht moet vanwege een controle van de politie, die enkele maanden geleden plaatsvond. De controle zou erop zijn gericht om te controleren of er VIP-tafels werden aangeboden. Die waren niet meer toegestaan nadat er een handgranaat bij club Abe was gevonden. Volgens de gemeente zouden de tafels naast rijke klanten ook veel schimmige figuren aantrekken.  

'Agenten in burger zagen tijdens een feest de DJ en de organisatie aan een tafel achter de DJ booth zitten en vroegen of ze ook konden reserveren', vertelt de uitbater aan AT5. 'De serveerster zei vervolgens dat dat kon.'

Lees ook: Club ABE krijgt vip-tafels niet terug

Goede wil
Volgens de uitbater was dat een misverstand. 'We hebben geen VIP-tafels, we hebben dat beleid helemaal niet. De serveerster heeft echter uit goede wil gezegd dat ze wel aan een tafel konden gaan zitten.'

Hij vindt het jammer dat de club moet sluiten. 'Degenen die de handgranaat hebben neergelegd winnen nu.'