Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Quincy Promes hoopt dat Ziyech nog een jaar bij Ajax blijft

27 juli 2019, 23.07 uur · Foto: Jarno Grob

Een uur, zo lang duurde de officiële eerste wedstrijd in Ajax 1 van Quincy Promes. Hij zag Kasper Dolberg in de eerste minuut de bal binnen tikken en wist toen dat het een mooie avond zou gaan worden. De start van zijn seizoen noemt hij zelf 'langzaam', maar belooft voor de camera van AT5 dat de doelpunten snel zullen komen.

Promes benadrukt hoe blij hij is dat hij zichzelf Ajacied mag noemen en nu al een prijs achter zijn naam kan zetten. Hij heeft ook al een aantal vrienden in het team, waaronder Hakim Ziyech.

Het zou natuurlijk zomaar kunnen zijn dat de spelmaker nog vertrekt, maar Promes hoopt nog een jaar met hem samen bij Ajax te kunnen spelen. 'Ik weet één ding zeker, zolang Hakim hier speelt zal hij alles geven voor deze club, dus ik hoop dat hij nog een jaar blijft'.

Promes kwam deze zomer over van het Spaanse Sevilla een subtopper uit de Spaanse La Liga, de vraag is wat de verschillen zijn tussen de twee clubs. 'Ajax heeft vorig seizoen laten zien dat het een grotere club is dan Sevilla, het systeem is hier anders, ik speel meer aanvallend en dat ligt mij wel' aldus een blije Promes.