Start van hoofdcontent

Stad

nl

De Zwoele Stad: datingadvies van First Dates-gastheer Sergio Vyent

29 juli 2019, 20.29 uur · Aangepast 31 juli 2019, 10.35 uur

Vandaag in het AT5-programma de Zwoele Stad zijn zanger Jeangu Macrooy en First Dates-gastheer Sergio Vyent te gast. Vanuit Pllek in Noord heeft presentator Waldy van Geenen het met hen over de liefde, daten en muziek.

Sergio Vyent, voorheen manager van verschillende horeca, is tegenwoordig vooral bekend als de gastheer van het datingprogramma First Dates. Wat direct aan hem opvalt: zijn lage en zwoele stem. 'Er was zelfs en jochie van negen die iedere ochtend mijn stem na probeerde te doen', vertelt hij.

First Dates
Het populaire datingprogramma heeft Sergio dan ook in één klap bekend gemaakt. Hij wordt nu regelmatig op straat aangesproken, wat nog wel even wennen is. 'Als je een horecaman bent, ben je sowieso heel sociaal. Maar dat mensen me bij mijn naam aanspreken op straat, dan denk ik nog steeds eerst "huh" en daarna "oja, ik ken jou helemaal niet"', vertelt hij.  

Opvallend genoeg spreken die mensen hem niet alleen maar aan voor de lol. 'Het gaat eigenlijk altijd over de liefde. Mensen zien me toch als een expert. Dan hebben ze vragen over hun eigen relatie, of ik een date voor ze kan regelen of hoe ze het nou allemaal aan moeten pakken.'

AT5

Datingadvies
Zanger Jeangu Macrooy, die veel over de liefde zingt, heeft zo zijn eigen verhaal van zijn eerste date. 'Ik was negentien en zat nog in de kast. Het was in het buitenland en via het internet, maar gelukkig was het geen enge man. Het was een hele leuke jongen, we hebben een hele gezellige avond gehad. Heel veel wijn gedronken', lacht hij.

Maar wat is dan het beste datingadvies? 'Ja, heel cliché misschien, maar gewoon jezelf zijn', zegt Jeangu. Sergio sluit zich daarbij aan: 'Wees jezelf. Durf jezelf te tonen en je kwetsbaar op te stellen. Zeker als je de liefde zoekt, geef de ander dan ook de kans om te zien wie hij/zij voor zich heeft. Dat is moeilijk, want iedereen heeft wel een beetje een masker.' 

Muziek
Jeangu Macrooy speelde tijdens de uitzending ook een stukje van zijn nummer Hold Me, dat op zijn laatste album Horizon staat. 

AT5

De hele aflevering van De Zwoele Stad is hier te bekijken.

De Zwoele Stad op AT5
Vanaf maandag 15 juli dagelijks om 17.15, 18.15, 20.15 en 23.15 op AT5 of via AT5.nl/zwoelestad