Ajax

NL
V

Grote vraag bij Ajax: vertrekt Donny van de Beek naar Real Madrid?

2 augustus 2019, 17.07 uur · Aangepast 2 augustus 2019, 17.23 uur

Het gerucht hangt al enige tijd in de lucht en lijkt nu hardnekkiger te worden: een vertrek van Donny van de Beek naar Real Madrid. Kunnen Ajaxfans dit seizoen nog genieten van de speler uit eigen opleiding of vertrekt de middenvelder daadwerkelijk naar 'De Koninklijke'?

Van de Beek sierde vanmorgen de voorpagina van de Madrileense sportkrant Marca. De krant meldde bovendien dat Van de Beek al een akkoord zou hebben bereikt met Real Madrid. Dit zou betekenen dat het nu aan de twee clubs is om het eens te worden over een transfer. Hierbij noemt de krant een bedrag tussen de 60 en 70 miljoen euro.

Lees ook: Donny van de Beek voorlopig gewoon Ajacied: 'Ik ben gelukkig hier

Officiële bevestiging blijft vooralsnog uit, maar dat er iets speelt is duidelijk. 'Er is interesse, maar mensen lopen veel te hard van stapel', zegt Van de Beek zelf over de situatie tegen Fox Sports. Erik ten Hag heeft al vaker laten weten de middenvelder het liefst aan boord te houden. Toch lijkt een transfer bij bedragen in de orde van grote die Marca noemt onvermijdelijk.  

Lees ook: Van de Beek denkt nog niet aan vertrek bij Ajax

Als de transfer doorgaat, is Van de Beek na Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt de derde speler die Ajax deze zomer voor een groot bedrag verlaat voor een Europese topclub. Bovendien zou het na het vertrek van De Ligt voor de tweede keer gaan om een speler die al vanaf jonge leeftijd deel uitmaakte van de jeugdopleiding.

Zaterdag om 18.30 uur speelt Ajax uit tegen Vitesse de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Vooralsnog mét Van de Beek.