Start van hoofdcontent

Politiek

nl

'Autobrandstichters met pek en veren uit Nieuw-West jagen'

5 augustus 2019, 12.04 uur · Foto: Chaimae (via Whatsapp: 06-51190938)

Als het aan de Partij van de Ouderen ligt, nemen politie en gemeente meer maatregelen tegen het hoge aantal autobranden in Nieuw-West. De partij heeft het stadsbestuur om opheldering gevraagd.

Vanochtend berichtte AT5 dat er in het stadsdeel in de eerste helft van dit jaar 64 voertuigen beschadigd raakten door brand. Vannacht kwam daar nog een geparkeerde taxi bij. 

Lees ook: Opnieuw autobrand in Nieuw-West, aantal branden fors gestegen

Impact op veiligheidsgevoel
'Aangestoken autobranden zijn echt aan de orde van de dag in Nieuw-West, de teller staat alleen dit jaar al op 64 voertuigbranden! Dit heeft een enorme impact op het veiligheidsgevoel in de wijk', stelt Partij van de Ouderen-fractievoorzitter Wil van Soest. 'Die pyromanen moeten met pek en veren de wijken uit.'

Van Soest wil van het stadsbestuur weten wat de politieonderzoeken naar de branden hebben opgeleverd. 'Hoeveel daders zijn er gepakt en hoe zijn deze daders gestraft?' Als het aan Van Soest ligt, dan krijgen de brandstichters een gebiedsverbod. Verder wil ze dat agenten, ook in burger, vaker door de wijk lopen en dat er meer cameratoezicht wordt ingesteld.

Kliklijn
Daarnaast pleit Van Soest voor een telefonische kliklijn, waar anonieme tips kunnen worden gegeven. 'Mensen kunnen deze kliklijn ook gebruiken voor tips over straatintimidatie, inbraken, mishandelingen en overvallen. Zaken die in Amsterdam helaas ook nog veel te vaak voor komen', aldus Van Soest.