Start van hoofdcontent

Stad

nl

Groep jongens mishandelt zwangere vrouw in haar auto bij festival Amsterdamse Bos

6 augustus 2019, 17.57 uur · Aangepast 6 augustus 2019, 22.08 uur · Foto: Chris

Bij het festival van Vunzige Deuntjes in het Amsterdamse Bos is een vrouw mishandeld bij de Kiss and Ride plek. Het gaat om een zwangere vrouw.

Het slachtoffer zet op zaterdag 20 juli rond 17.15 uur iemand af bij de Kiss and Ride van het festival. Op het moment dat ze terug wil rijden, loopt er een groep van ongeveer acht jongens voor haar op de weg. Een aantal van hen gaat niet aan de kant wanneer zij door wil rijden. Een van hen komt tegen haar auto aan en begint de vrouw te bedreigen.

Zwanger
Eén van de jongens opent de deur aan de kant van de bijrijder en trapt, ondanks dat de vrouw roept dat ze zwanger is, een paar keer op haar in.

De vrouw stapt haar auto uit en een omstander schiet haar te hulp.De omstander belt de politie. Een paar jongens trappen nog een paar keer in op de auto en dan gaat de groep er vandoor. 

De politie laat weten dat de vrouw en de baby het nu naar omstandigheden gelukkig goed maken.

Signalement
De recherche doet onderzoek naar de mishandeling en de vernieling en is op zoek naar getuigen. Ook geven zij een signalement van de jongen die op de vrouw heeft ingetrapt. Hij is tussen de 20 en 25 jaar oud en heeft een lichte huidskleur. De zijkant van zijn donkerblonde haar is opgeschoren en hij heeft een lok half voor zijn ogen. Hij droeg op dat moment een fel groen t-shirt en een spijkerbroek.

Ook Vunzige Deuntjes heeft op het incident gereageerd: 'We vinden het verschrikkelijk nieuws en willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de daders opgepakt zullen worden', schrijven ze op Facebook. De organisatie roept bezoekers op om, als ze iets hebben gezien, zich te melden. 

Informatie
Heb je informatie of behoorde je tot de groep jongens? Neem dan contact op via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of het tipformulier op de website van de politie.