Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ten Hag is blij met 2-2: ‘PAOK is gewoon een sterke tegenstander’

6 augustus 2019, 21.58 uur

Trainer Erik ten Hag is tevreden over het resultaat dat hij vanavond met Ajax tegen PAOK Saloniki geboekt heeft. De twee tegengoals van de Grieken wijt hij aan het gebrek aan grip op de wedstrijd in de fase na de goal van Hakim Ziyech.

Erik ten Hag is tevreden over hoe zijn ploeg aan de wedstrijd begon. 'Ik heb goeie aanvallen gezien en we kwamen terecht op 0-1, maar de fase daarna lopen we achter de feiten aan', aldus de trainer tijdens de persconferentie.

In plaats van PAOK bij de strot te grijpen werd Ajax juist zwakker en kregen de Grieken alle ruimte op het middenveld. 'Dolberg is op dat moment aangeslagen en dan lopen we achter de feiten aan, we verloren grip op de wedstrijd, spelers kwamen hun afspraken niet na, maar hebben dat in de rust recht kunnen zetten. Ik heb ze gezegd geduldiger te zijn in de eindfase van de aanval, dat pakten ze goed op.'

De trainer benadrukt dat hij het knap vindt dat, ondanks dat dit team nog maar net samen speelt, de ploeg karakter heeft getoond om de score gelijk te trekken. 'We hebben de tweede helft ons eigen spel weer kunnen spelen, ik heb er vertrouwen in dat het volgende week goed komt', aldus de trainer.

Ajax speelt volgende week dinsdag de return tegen PAOK in de Arena, die wedstrijd begint om 20:30 uur.