Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tankproblemen Schiphol opgelost; reizigers hebben nog wel flinke vertraging

9 augustus 2019, 20.42 uur · Aangepast 10 augustus 2019, 07.20 uur · Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Schiphol kampte eerder vanavond met een storing in het tanksysteem. Rond 20.00 uur kwamen de eerste meldingen binnen van vertragingen. Twee weken geleden lag de brandstoftoevoer ook al plat.

Na 21.30 uur was de storing opgelost. De luchthaven liet via een sms aan partners weten dat Airport Fuel Supply een tijdelijke oplossing had gevonden om vliegtuigen weer van kerosine te voorzien. Wel heeft Schiphol de vliegtuigen nog een tijd aan de grond gehouden vanwege het weer.

Volgens een woordvoerder van de luchthaven moeten reizigers rekening houden met langere vertragingen die nog de hele avond kunnen duren.

Storing in het tanksysteem
Via sociale media beklaagden reizigers zich van het feit dat ze lang aan de grond zaten. Zo zaten de passagiers richting Ibiza al een uur in het vliegtuig, die zou namelijk om 19.35 uur opstijgen. Op Twitter kwamen ook meerdere meldingen binnen. Zo schreef de piloot in het vliegtuig richting Liverpool dat zij niet konden vertrekken vanwege de storing. 

Twee weken geleden was er ook al een grote tankstoring op Schiphol; toen waren tienduizenden reizigers de dupe en werden honderden vluchten geannuleerd.