Start van hoofdcontent

112

NL
V

Twee gewonden na geweldincident op IJburg, politie massaal aanwezig

10 augustus 2019, 16.01 uur · Aangepast 10 augustus 2019, 20.11 uur · Foto: Zack Grasso

Twee mannen zijn vanmiddag gewond geraakt bij een geweldincident op de Pedro de Medinalaan. Wat er precies is gebeurd is niet duidelijk.

Volgens de eerste meldingen die de politie kreeg had er een schietpartij plaatsgevonden, maar de situatie bleek achteraf toch anders. 'We gaan er vooralsnog vanuit dat er niet is geschoten', zegt een politiewoordvoerder. 'We doen nader onderzoek om te kijken of er sporen  zijn van schoten, maar het lijkt er nu niet op.'

Gewond
Twee mannen zijn gewond geraakt. Hoe dat is gebeurd kan of wil de politie nog niet zeggen. 'Het is nog onduidelijk hoe ze het letsel hebben opgelopen.' 

Wel lag er op straat een pistool, het magazijn was uit het wapen gehaald. 'Er is een vuurwapen gezien, maar het niet duidelijk of en hoe dat gebruikt is', zegt de politiewoordvoerder.

AT5

Handboeien
De twee gewonden zijn ook aangehouden. Twee werden op de Pedro de Medinalaan aangetroffen. Ze kregen handboeien om en gingen daarna op een brancard een ambulance in. De ambulances zijn daarna onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gereden.

De derde persoon, die niet gewond was, werd iets verderop opgepakt. Die aanhouding werd gefilmd door een automobilist

Veel politie
Na de melding over de schietpartij was er veel politie aanwezig. 'Grote politie-actie gaande met helikopter en agenten in zware vesten', zei een omstander.

Het arrestatieteam van de politie viel rond 16.45 uur een woning aan de Pedro de Medinalaan binnen. Er werd echter niemand opgepakt.