Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Serieruitentikker actief? In een week al twintig autoruiten gesloopt

16 augustus 2019, 10.36 uur · Aangepast 17 augustus 2019, 13.46 uur

Zes kapotte autoruiten op de Oude Haagseweg in Slotervaart en zeven ruiten gesloopt op de Sloterdijkerweg nabij het Westerpark. En dat was alleen al vannacht. In een week tijd zijn al zeker twintig autobezitters gedupeerd door iemand die er een sport van maakt de ruiten in te tikken. Opvallend is dat veel auto's leeg waren en er dus vrijwel geen buit is.

Vooral op de Sloterdijkerweg zijn ze er helemaal klaar mee, zo vertelt een bewoner van het naastgelegen volkstuinencomplex aan AT5. Vannacht sneuvelden er daar opnieuw zeven ruiten. Vorige week werden er op vrijdag al ruiten van vier auto's kapotgemaakt en een dag later waren er drie auto's het doelwit. Alle keren waren de auto's leeg en was er voor de daders dus niets te halen. 

Inmiddels hebben Amsterdammers ook gebeld naar AT5 over gebroken ruiten aan de Seineweg en in Osdorp.

Raadsel
De politie zit met de handen in het haar. Het advies om de auto leeg te halen, omdat er dan niet zal worden ingebroken, blijkt in de praktijk dus niet te werken. Waarom de ruiten op de Sloterdijkerweg nu al een week lang sneuvelen is ook voor hen een raadsel. 

Op de Oude Haagseweg is volgens een getuige in ieder geval in één auto buit gemaakt. Daar zou een autoradio gestolen zijn. Verder lijkt er weinig weg te zijn, maar de politie heeft van die incidenten vanochtend nog geen aangiftes binnen.

Geduld
Of de verschillende incidenten met elkaar te maken hebben is niet duidelijk. Bij de bewoners van de Sloterdijkerweg begint het geduld op te raken. 'Misschien moeten wij zelf maar eens 's nachts buiten rondjes gaan lopen. Als we er dan één tegenkomen, is hij nog niet jarig.'