Start van hoofdcontent

video

nl

Roxeanne Hazes te grof voor radiostations, gaat 'Mama was een klootzak' herschrijven

19 augustus 2019, 18.29 uur · Aangepast 19 augustus 2019, 19.13 uur · Foto: AT5 / Ramesh Elbers

Roxeanne Hazes gaat haar nummer 'Mama was een klootzak' opnieuw inzingen, maar dan wat netter. Bepaalde radiostations hadden moeite met de 'grove' tekst.

'Krijg toch allemaal de kolere, val voor mijn part allemaal dood', zo wenste Danny de Munk in zijn rol als Ciske de Rat ons allemaal cholera toe. 'Zo verdomd alleen' uit 1984 werd een nummer 1-hit en een favoriet in menig Amsterdamse karaokebar. 

Anno 2019 zitten we blijkbaar wat minder te wachten op grof geschut. Meerdere radiozenders hebben aangegeven moeite te hebben met het nummer 'Mama was een klootzak' van Roxeanne Hazes. Dat vertelde de zangeres in een interview op Radio 2. Ze schreef het nummer speciaal voor haar zoontje Fender.

Tekst gaat verder onder de video. In de Zwoele Stad vertelde Roxeanne Hazes eerder dat ze zichzelf heeft zien veranderen sinds ze moeder is geworden.

AT5

'Opzich vind ik het wel tof dat je gewoon een gecensureerde versie nodig hebt', aldus de dochter van wijlen André Hazes. 'Het klinkt heel erg popster-like, heel Amerikaans.' Ze gaat nu een aangepaste versie inzingen. 'Dan wordt het "Mama was een rotzak" of "een drama", ik weet het nog niet precies.'