Start van hoofdcontent

Stad

nl

Financieel directeur AEB vertrekt vanwege afvalcrisis

24 augustus 2019, 16.55 uur · Foto: AT5 / Luuk Koenen

De financieel directeur van het in crisis verkerende Afval Energie Bedrijf (AEB) Derk Kappelle vertrekt per direct. Dat melden ingewijden aan AT5.

Het vertrek van de financiële topman van het bedrijf volgt na een rumoerige periode bij het AEB. Sinds een maand liggen vier van de zes verbrandingsovens, vanwege veiligheidsproblemen, stil. Ook heeft de afvalverwerker enorme financiële problemen. De gemeente en banken hebben deze maand al zestien miljoen euro steun toegezegd. Er is snel meer geld nodig om een faillissement te voorkomen.

Lees ook: 'Machtsstrijd tussen kantoor en medewerkers oorzaak crisis AEB'

De financiële steun van de gemeente en banken werd onder een aantal voorwaarden toegezegd. Zo is er sinds enkele weken een zogeheten herstructureringsmanager aangesteld. Die persoon onderzoekt de opties voor een mogelijke gezonde financiële toekomst voor het bedrijf.

Geen verrassing
Het ontslag van Kappelle is geen verrassing. Sinds de chaos bij het bedrijf vorige maand een nieuw dieptepunt bereikte, zijn er ook al binnen de Raad van Commissarissen verschillende personen vertrokken.

Kappelle werd op 1 februari 2016 aangesteld bij het bedrijf. In het persbericht schreef de toenmalig directeur Jeroen de Swart: 'Met zijn veelzijdige ervaring op het gebied van control en risicomanagement is Derk een belangrijke aanwinst voor ons team. Ik kijk uit naar zijn komst en zijn bijdrage aan de verdere ontwikkeling van AEB.'

Lees ook: Afval Energie Bedrijf (AEB) legt afvalverbranding grotendeels stil

Het vertrek van Kappelle wordt door een woordvoerder van AEB bevestigd. Het bedrijf en de financieel directeur zijn volgens hem in goed overleg uit elkaar gegaan.