Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Herman Koetsveld nieuwe predikant Westerkerk

25 augustus 2019, 15.05 uur · Foto: taxi1108

Herman Koetsveld wordt de nieuwe predikant van de Westerkerk. Koetsveld is nu nog predikant van de Waterstaatskerk in Hengelo.

De 60-jarige Koetsveld is bekend van zijn interviewboek 'De Zeven Zuilen', dat hij samen met de islamitische publicist Enis Odaci schreef. Binnenkort komen Koetsveld en Odaci met een tweede boek: 'Spiegelreis: een moslim en een christen op reis in elkaars geloof'. 

Lees ook: Protestantse kerken hijsen regenboogvlag tegen Nashville-verklaring

Aanleiding voor de publicaties waren de uitspraken van Geert Wilders, die volgens Koetsveld de samenleving opdeelde in een wij en een zij. 

Keuze Westerkerk
De Westerkerk laat weten dat de betrekkingen van Koetsveld, zoals de ontwikkelingen in kerk, geloof en theologie en de aandacht voor actualiteit en samenleving, aansluit bij de signatuur van de protestantse kerk aan de Prinsengracht.

Lees ook: 330 jaar oude orgel Westerkerk wordt jaar lang gerestaureerd

Jeroen Kramer, voorzitter van de kerkenraad van de wijkgemeente Westerkerk, is blij met de kandidaatstelling van Koetsveld: "Wij zijn verheugd dat wij na een zorgvuldig voorbereide en uitgevoerde beroepingsprocedure een nieuwe predikant hebben gevonden."

Het is nog niet bekend wanneer de predikant wordt aangesteld.