Start van hoofdcontent

112

nl

Automobilist dodelijk ongeluk Eerste Oosterparkstraat officieel verdachte

27 augustus 2019, 13.36 uur · Aangepast 27 augustus 2019, 14.23 uur · Foto: Inter Visual Studio / Robby Hiel

De 25-jarige automobilist uit Monnickendam die betrokken was bij het ongeluk in de Eerste Oosterparkstraat waarbij een 35-jarige vrouw op een bakfiets om het leven kwam, is officieel aangemerkt als verdachte. De man wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De man wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop. Dat heeft de officier van justitie bepaald op basis van de eerste onderzoeksresultaten. Hij is gisteren door de politie verhoord. De verdenking is op basis van Artikel 6 van de Wegenverkeerswet.

Artikel 6 Wegenverkeerswet (1994)
Het is een ieder die aan het verkeer deelneemt verboden zich zodanig te gedragen dat een aan zijn schuld te wijten verkeersongeval plaatsvindt waardoor een ander wordt gedood of waardoor een ander zwaar lichamelijk letsel wordt toegebracht of zodanig lichamelijk letsel dat daaruit tijdelijke ziekte of verhindering in de uitoefening van de normale bezigheden ontstaat.

Het ongeluk gebeurde zaterdagavond. De vrouw werd rond 20.00 uur van achteren op het fietspad aangereden, waardoor ze werd gelanceerd en ernstig gewond raakte. De auto kwam tegen een boom tot stilstand.

Bloed afgenomen
De fietser en automobilist werden naar een ziekenhuis overgebracht. De fietser overleed die nacht aan haar verwondingen. De automobilist verkeert buiten levensgevaar. Bij hem is bloed afgenomen om te controleren op drank- en drugsgebruik. De onderzoeksresultaten laten nog op zich wachten, aldus de politie.

De auto reed met hoge snelheid langs het Oosterpark, zo vertelden cafémedewerkers eerder aan AT5. Het leek er op dat de automobilist de macht over het stuur verloor, waarna hij tegen het verkeer in de Eerste Oosterparkstraat in zou zijn gevlogen.

Lees ook: Waarom landt de traumaheli in het Oosterpark als er een ongeluk voor het ziekenhuis gebeurt?

Rechter-commissaris
De rechter-commissaris bepaalt vandaag of de automobilist moet worden vastgehouden of dat hij het onderzoek in vrijheid mag afwachten.