Cultuur

Negen nominaties voor 'Niemand in de stad' bij Gouden Kalveren

10 september 2019, 19.13 uur

Whatsapp

De speelfilm 'Niemand in de stad' is negen keer genomineerd bij de Gouden Kalveren. Het verhaal geeft een inkijkje in het studentenleven in Amsterdam.

Het script is gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip Huff. De film draait om de vrienden Matt, Jacob en Philip die samen met volle teugen genieten van hun vrije studentenleven, maar tegelijkertijd tegen het onontkoombare volwassen bestaan aanhikken. 

Lees ook: Michiel van Erp maakte eerste speelfilm over Amsterdamse studenten: 'Gigantische kotsbakken'

Documentaire- en filmmaker Michiel van Erp wilde deze levensfase graag vastleggen. 'Dit sprak mij erg aan in het boek. Het gaat over jongens die het volwassen leven proberen te begrijpen en te ontdekken. Het leek heel erg op mijn studententijd.' 

De film heeft onder meer nominaties gekregen voor 'Beste Camera', 'Beste Acteur' en 'Beste Regie'. 

Judas
Een andere Amsterdamse productie die genomineerd is voor meerdere prijzen, is 'Judas'. Het gelijknamige boek van Astrid Holleeder vormde hiervoor de inspiratie. Daarin beschrijft ze de gebeurtenissen als de zus van 's Nederlands bekendste crimineel, Willem Holleeder. 

Oussama Ahammoud
Daarnaast maakt 'Mocro Maffia' kans op verschillende Gouden Kalveren. Zo is de Oussama Ahammoud genomineerd in de categorie 'Beste Acteur Televisiedrama'. Een knappe prestatie: de jongen uit Noord had hiervoor nog geen acteerervaring. 

Whatsapp