112

Automobilist (23) geeft valse naam op na korte achtervolging A9

11 september 2019, 09.20 uur · Aangepast 11 september 2019, 09.46 uur

Whatsapp

De politie heeft vanochtend vroeg een 23-jarige man uit Alkmaar aangehouden na een korte achtervolging op de A9. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed van verdovende middelen en het opgeven van een valse naam. Ook blijkt dat hij nog 30 dagen moet zitten.

Agenten gaven de man rond 05.30 uur op de A9 bij knooppunt Diemen een volgteken. Volgens de politie leek het er even op dat de automobilist de agenten volgde, maar op het laatste moment ging hij er weer vandoor. Na een korte achtervolging kon hij toch aan de kant worden gezet.

De bestuurder kon zich niet identificeren. Tijdens een fouillering vonden de agenten in een tas een zakje met vermoedelijke hasj. Uit een daaropvolgende speekseltest bleek dat de man positief testte op het gebruik van THC, de werkzame stof in hasj en wiet. De naam die de man opgaf, bleek bij het controleren van die gegevens niet te kloppen.

De man is daarop aangehouden voor het opgeven van een valse naam en het rijden onder invloed. In het cellencomplex in Zuidoost kon via een identiteitszuil de ware identiteit worden achterhaald. Toen bleek dat de man nog een gevangenisstraf van dertig dagen moest uitzitten.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Whatsapp