Ajax

Ajax start met talententraining voor jonge meiden

11 september 2019, 13.09 uur · Aangepast 11 september 2019, 13.35 uur

Whatsapp

Ajax gaat dit seizoen starten met talententrainingen voor meiden. Oud-Ajacieden Loïs Schenkel en Chantal de Ridder gaan dit traject per oktober opzetten en coördineren. De trainingen zijn bedoeld voor jonge meiden; speelsters onder de 9, onder de 11 en onder de 13 jaar kunnen zich aanmelden.

Schenkel en De Ridder gaan zich bezighouden met de scouting van jonge speelsters, hun ontwikkeling en de samenwerking met andere clubs. Daphne Koster, manager Ajax Vrouwen, ziet het als een mooie uitdaging. 'Zij gaan zich bezighouden met de voetbalontwikkeling van jonge meiden die de droom hebben om ooit voor Ajax te spelen.'

Lees ook: Ajax vrouwen óók dichter bij de bekerfinale

Unieke ervaring
Koster nam zelf vier jaar geleden het initiatief voor talententrainingen voor meisjes. De afgelopen jaren zijn ze begonnen met talententrainingen. Het doel daarachter was jonge talentvolle speelsters van 9 tot en met 11 een unieke ervaring te geven in hun ontwikkeling. Omdat dit succesvol is uitgepakt krijgen nu meerdere leeftijdsgroepen de kans om zich aan te melden en wordt het gecontinueerd over het gehele seizoen. 

Het is nog niet bekend wanneer geïnteresseerde voetbalsters zich kunnen inschrijven voor de talententrainingen, maar Ajax zegt binnenkort met meer informatie te komen. 

Lees ook: Ajax Vrouwen winnen KNVB Beker na goal in slotminuut

Oud-Ajacieden
Loïs Schenkel speelde van 2015 tot 2019 bij de Ajax Vrouwen en droeg twee jaar lang de aanvoerdersband. Afgelopen seizoen nam zij afscheid. Chantal de Ridder heeft van 2013 tot 2019 meer dan 100 wedstrijden voor Ajax gespeeld en nam afgelopen seizoen afscheid van haar voetbalcarrière.

Whatsapp