Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Hoe Nederlands is David Neres? 'Hagelslag en kaassoufflé, nee geen idee'

14 september 2019, 07.02 uur

Hij had het afgelopen jaar tot zeker twee keer toe kunnen vertrekken bij Ajax, maar David Neres bleef. De Braziliaan mag dan wel ruim twee jaar in Nederland wonen, maar Hollandse klassiekers op culinair gebied zijn nog een grote onbekende. Bekijk hier een lang interview dat AT5 had met David Neres over de pijnlijkste seconden uit zijn leven en de badmuts.

Op De Toekomst, het trainingscomplex van Ajax, kan Neres zijn hart ophalen, want gepraat wordt er vandaag alleen in het Portugees. En daar geniet de rechterspits van Ajax zichtbaar van. 'Verdedigen 36. Nee, dat is echt veel te weinig', zegt Neres wanneer hij zijn spelerstatistieken van de nieuwe voetbalgame FIFA 20 bekijkt. Maar 87 op snelheid, dat klopt ook niet helemaal. 'Nee, zo snel ben ik niet', zegt hij met een lach op zijn gezicht.

Lees ook: Neres is blij in Amsterdam: 'Ik wil een prijs winnen in dit shirt!'

'Het deed heel veel pijn'
In een jaar tijd is er veel veranderd voor Neres, hij speelde zijn eerste interlands voor de Goddelijke Kanaries en bereikte met Ajax net niet de finale van de Champions League. Als er gevraagd wordt naar de laatste seconden tegen Tottenham Hotspur trekt Neres even met zijn gezicht, want de pijn zit er nog steeds. 'Ik vind het niet leuk om het hier over te hebben. Ik probeer er niet meer aan te denken, want het deed heel veel pijn, bij mij en bij de rest van het team.'

Bekijk hier het hele interview dat AT5 had met David Neres:

Hoewel hij ruim de tijd gehad heeft om te wennen aan Nederland en onze gewoontes, blijft het eten een lastig punt. 'Hagelslag? Wat is hagelslag?', vraagt Neres als hem het chocolade strooisel voorgehouden wordt. 'Oh, je bedoelt Brigadeiro', wat blijkbaar een Braziliaanse variant van het broodbeleg is. Ook de kaassoufflé, de bitterbal en de stroopwafel liggen niet in de voorraadkast van huize Neres. Wat hij dan wel eet? 'Gewoon normaal: vlees, kip en vis'.

Lees ook: David Neres tekent bij tot 2022

'Dat is toch geen kapsel'
Neres staat niet alleen bekend om zijn acties en voorzetten, ook zijn kapsels trekken regelmatig de aandacht. Al had hij laatst in een wedstrijd van Brazilië wel een heel bijzondere coiffure. Neres moet hardop lachen als hij de foto ziet waarin hij een badmuts op heeft. 'Dat is toch geen kapsel. We kwamen met onze hoofden tegen elkaar. Maar alles is nu goed. Ik heb alleen een litteken.'