Ajax wint na zwak begin overtuigend van Heerenveen

14 september 2019, 20.22 uur

Ajax heeft vanavond met 4-1 gewonnen van sc Heerenveen in de Arena. De club van Erik ten Hag had het in de eerste helft moeilijk, maar herpakte zich na de rust.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde meteen in twee kansen in de eerste tien minuten van Klaas Jan Huntelaar en Alvarez die een bal voorlangs kopte. Een mooie combinatie tussen Ziyech, Tadic en Quincy Promes als eindstation ging naast.

Verdedigende fout
Waar iedereen dacht dat Ziyech in de 14e minuut de vrije trap zou nemen, was het Klaas Jan Huntelaar die de bal via een speler van Heerenveen in de verre hoek de 1-0 binnen schoot. Een verdedigende fout van Blind zorgde ervoor dat Heerenveen spits Odgaard nog geen tien minuten later de 1-1 kon intikken.

Na de gelijkmaker was Ajax de draad even kwijt. Na een overtreding op Joël Veltman kon Heerenveen makkelijk het veld oversteken en was het wederom Odgaard die de bal achter Onana kon tikken. De VAR adviseerde scheidsrechter Lindhout om de overtreding van dichtbij te bekijken en die besliste toen dat de goal niet doorging.

Goed gevoel
Op het perfecte moment, een minuut voor rust, zorgde Nico Tagliafico er met een mooie kopbal voor dat Ajax met een goed gevoel de rust in ging. Na de rust volgden meer doelpunten.

Perr Schuurs tekende voor zijn eerste goal (3-1) in een officiële wedstrijd voor Ajax. Een prachtige pass van Ziyech zorgde ervoor dat Tagliafico bij de tweede paal de 4-1 kon binnen schieten.

Tot slot was er nog een mooi moment voor Siem de Jong, hij mocht de laatste vijf minuten invallen voor Quincy Promes.