Start van hoofdcontent

Stad

nl

Pand Buikslotermeerplein opnieuw gekraakt

15 september 2019, 18.29 uur · Aangepast 15 september 2019, 23.46 uur

Een groep krakers heeft zondagmiddag een pand aan het Buikslotermeerplein gekraakt. Ditzelfde pand is een klein jaar geleden nog ontruimd nadat We Are Here het had gekraakt. Ook werd voor het pand een manifestatie gehouden tegen het landelijk verbod op kraken.

Het gaat om het pand Buikslotermeerplein 7. Voor het pand verzamelden tientallen mensen zich om een statement te maken tegen het verbod op kraken en de woningnood. Aan het pand zijn ook meerdere spandoeken gehangen met de tekst 'Als wonen een recht is, is kraken een noodzaak'.

Een jaar geleden werd hetzelfde pand nog gekraakt door leden van actiegroep We Are Here. Zij moesten het pand een kleine maand later weer verlaten. 

Lees ook: We Are Here-groep vertrekt alweer uit pand Buikslotermeerplein

Extra zichtbaar
De krakers die vandaag het pand zijn binnengedrongen vinden het niet kunnen dat een pand wat ontruimd is, na een klein jaar nog steeds leeg staat. 'Daarom maken wij ons vandaag ook extra zichtbaar en houden wij deze manifestatie', vertelt één van hen.

Verder geven de krakers aan het oneens te zijn met het huidige kraakbeleid. Zij roepen vandaag op het landelijke verbod op kraken op te heffen. 'Sinds de jaren 60 wordt er in Nederland gekraakt. Sindsdien is de woningnood alleen maar toegenomen, en dus wordt er nog steeds gekraakt.'