Stad

Café Rooie Nelis voorlopig dicht wegens gezondheid Blonde Sien en Zwarte Gerrit

16 september 2019, 17.30 uur · Aangepast 17 september 2019, 10.09 uur

Whatsapp

Het zal sommige buurtbewoners van de Jordaan al zijn opgevallen: Café Rooie Nelis is al dagen dicht. De buurtkroeg is voorlopig gesloten vanwege de gezondheidssituatie van uitbaters Blonde Sien (92) en Zwarte Gerrit (91).

Dit meldt de familie aan AT5. Blonde Sien en Zwarte Gerrit, die het Jordanese café al decennialang runnen, bleven ondanks hun leeftijd actief in het café. Ze waren vrijwel iedere dag aanwezig, tot 8 augustus. Daarna moesten zij concluderen dat hun gezondheid te sterk achteruit is gegaan.

Lees ook: Café Rooie Nelis bestaat 80 jaar: 'Een beetje ruzie maken en weer afzoenen'

Blonde Sien nam het café ooit over van haar moeder Rooie Sien, die de zaak runde met de naamgever van de buurtkroeg: Rooie Nelis. Blonde Sien stond zelf jaren achter de bar en hield daar veel kleurrijke herinneringen aan over. Zo vertelde zij bij het 80-jarig bestaan van de kroeg nog over haar 'vriend' oud-premier Balkenende die daar als student kwam. 

Begin augustus was de laatste keer dat AT5 op bezoek ging bij Café Rooie Nelis. Toen haalden zij en Zwarte Gerrit herinneringen op aan Coby, een inmiddels overleden vaste gast die in de jaren '80 gedichten opnam op een onlangs weer ontdekt cassettebandje.

Nieuwe uitbaters
Wie het stokje over gaat nemen van Blonde Sien en Zwarte Gerrit is nog niet bekend. 

Whatsapp