Start van hoofdcontent

112

nl

Driehonderd Lille-supporters opgepakt bij station Strandvliet

17 september 2019, 15.51 uur · Aangepast 17 september 2019, 21.29 uur

Supporters van de Franse voetbalclub Lille hebben vanmiddag voor onrust gezorgd op station Strandvliet. Een aantal van hen liep op het spoor. In eerste instantie liet de politie weten dat er 100 supporters waren opgepakt, dat werden er uiteindelijk 300.

Metro's 50 en 54 richting de Arena konden door de ongeregeldheden vanmiddag ongeveer twintig minuten niet rijden tussen Van der Madeweg en Gein. Metrostations Strandvliet en Duivendrecht werden volgens het vervoersbedrijf ontruimd door de politie.

Zo'n driehonderd supporters op station Strandvliet moesten daarna, onder begeleiding van agenten, in bussen van het GVB stappen. 'We zoeken nu uit wie wat heeft gedaan. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan het afsteken van vuurwerk, dragen van gezichtsbedekkende kleding, vernieling en geweldpleging. Maar ze zijn allemaal opgepakt wegens het verstoren van de openbare orde', zegt een politiewoordvoerder.

De GVB-bussen zijn daarna doorgereden naar verschillende cellencomplexen van de politie. Volgens de politiewoordvoerder is er genoeg plek voor de honderden Fransen.

De meeste supporters werkten volgens een AT5-verslaggever rustig mee. Zeker twee supporters zijn bij het station wel door agenten in burger in de boeien geslagen, zij zijn in een ME-busje naar het politiebureau gebracht. 

Lille speelt vanavond in de Arena tegen Ajax. De wedstrijd begint om 21.00 uur.