Start van hoofdcontent

Stad

nl

LIVE: Dam tot Damloop gestaakt vanwege de hitte

22 september 2019, 07.00 uur · Aangepast 22 september 2019, 14.49 uur

Maar liefst 82.000 sporters komen dit weekend in actie tijdens het Dam tot Dam Weekend. Er zijn meerdere evenementen, maar dé Dam tot Damloop vandaag is de grootste. AT5 is er vanaf 10.00 uur live bij en zendt de wedstrijd in z'n geheel uit: van de start van de professionals tot aan de finish van de laatste amateur.

Deze ochtend maakt Amsterdam zich al vroeg op, onder andere voor de fietswedstrijd. In Zaandam en Amsterdam-Noord starten rond dezelfde tijd de Mini Dam tot Damlopen met duizenden kinderen. Het slotstuk van het weekend is de Dam tot Damloop. De tien Engelse Mijl (zo'n zestien kilometer) tussen Amsterdam en Zaandam wordt door 45.000 hardlopers afgelegd.

Lees ook: Susan is blind en rent de Dam tot Damloop: "Ik ben weleens gestruikeld”

Toeschouwers
Naar verwachting komen zo’n 150.000 toeschouwers naar Amsterdam en Zaandam, om de fietsers, hardlopers en wandelaars op weg naar de finish aan te moedigen.

Lees ook: Dam tot Damloop: ‘Gevolgen voor het verkeer zijn fors’

AT5 houdt je de hele dag op de hoogte. Tussen 10.00 en 17.00 uur is er op tv en online aandacht voor de aanwezige wereldtop, de duizenden recreatieve lopers en de unieke sfeer langs de route. Ook via Facebook in Instagram houden we je op de hoogte! 

Volg alles rond de Dam tot Damloop
45.000 hardlopers gaan zondag 22 september weer van start voor de 35ste editie van de Dam tot Damloop. De lopers starten vanaf de Prins Hendrikkade in Amsterdam en finishen na tien Engelse mijl in de Peperstraat in Zaandam. AT5 heeft in aanloop naar het evenement ook uitgebreid verslag gedaan. Bekijk alle verhalen via AT5.nl/damloop