Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdam UMC zet terreincoaches in tegen rokers

23 september 2019, 10.49 uur · Aangepast 23 september 2019, 14.06 uur

Wie volgende week een sigaret wil roken buiten bij het Amsterdam UMC wordt mogelijk aangesproken door een terreincoach. Vanaf 1 oktober worden deze coaches ingezet om roken op het terrein van beide ziekenhuizen tegen te gaan.

De intentie van het Amsterdam UMC is om op locatie VUmc 4 coaches in te zetten, op het terrein van het AMC zijn dat er twee meer. Het ziekenhuis wil hierdoor bijdragen aan een gezonde omgeving voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en wethouder Zorg, Simone Kukenheim, verklaren een dag eerder, 30 september, het Amsterdam UMC rookvrij. Samen met de faculteit gezondheid van de Hogeschool van Amsterdam, een deel van de campus van de VU, ACTA en het Altra College zet het Amsterdam UMC de stap naar rookvrij.

Lees ook: Antoni van Leeuwenhoek vanaf vandaag volledig rookvrij

Op diezelfde dag zal staatssecretaris Blokhuis een toespraak houden over het belang van rookvrije ziekenhuizen en hoe dit past in zijn nationale preventiebeleid. Ook presenteren drie jonge wetenschappers van Amsterdam UMC resultaten van een wetenschappelijk onderzoek naar de positieve effecten van Stoptober. De campagne waarin rokers gestimuleerd worden om in oktober niet te roken en daarmee aangezet worden om definitief te stoppen.

Lees ook: Ziekenhuizen doen beroep op Kukenheim: maak onze omgeving rookvrij